Életrajz

1969 szeptember 27-én Bánffyhunyadon születtem. Az általános iskolát Margittán végeztem.

1984-től 1988-ig Gozsdu Elek Középiskola matematika tagozatára jártam Nagyváradon. Az állatorvosi kollégiumba a felvétel előfeltétele állattenyésztési gyakorlat volt, melyet egy sertéstelepen a szülészeti részlegen töltöttem. 1991-től 1998-ig Kolozsváron előbb az állatorvosi kollégiumot, majd az állatorvostudományi egyetemet végeztem el.

1998 és 1999 között kisállat szakállatorvosi diplomát szereztem.

1998-tól 2000-ig Kolozsváron egy kisállatklinikán állatorvosként dolgoztam.

2000-ben férjhez mentem Piliscsabára és áttelepültem Magyarországra.

2000 és 2003 között Budapesten, Szentendrén, Pilisvörösváron dolgoztam kisállatrendelőkben és állatpatikában.

2003 április 22-én nyitottam meg Piliscsabán a saját rendelőmet.

Tagja vagyok a Magyar Állatorvosi Kamarának (MÁOK), a Magyar Állatorvosok Világszövetségének (MÁVSZ), a Klinikus Állatorvosok Egyesületének.

Alapító tagja vagyok a MÁOK Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának és a MÁOK Fogászati és Szájsebészeti Szakosztályának.

 

Bemutatjuk Dr. Varga Noémi állatorvost

A környék lakóinak kérésére bemutatjuk Piliscsaba állatorvosnőjét. Dr. Varga Noémivel rendkívül barátságos rendelőjében találkoztunk a Fő úton.

Honnan a bátorság, hogy ennyi férfikolléga mellé praxist nyitottál?

A szűkebb családunkban 5 állatorvos van, édesapám és húgom is az. Kislánykorom óta jártam apámmal a körzetét, belenőttem a hivatásba. A szakmai háttér mellett, úgy érzem, nálam megtalálhatja az ügyfél azt is, amit máshol nem; gondolok itt a női alaposságra, empátiára, lelkiismeretességre, bő tájékoztatásra és felvilágosításra.

Nem piliscsabai születésű vagy. Hogyan kerültél a községbe?

Akár itt is születhettem volna, hiszem apám szlovák és német származású, anyám bánffyhunyadi magyar. Én is ott születtem, a kalotaszegi fővárosban.

Romániában?

Igen, amióta Erdélyhez csatolták a Regátot, úgy nevezik. Tehát a gimit és az egyetemet idegen nyelven végeztem, majd Budapesten honosítanom kellett a diplomámat. Az állatorvosi egyetemen 5. voltam hat év tanulmányi eredménye alapján, ami azzal járt, hogy elvégezhettem a kisállat szakosítót ösztöndíjjal, valamint egyetemi tanári állást ajánlottak. A szakvizsgát letettem, de a tanítást nem vállaltam, mert a gyakorlati munka vonzott. Egy kolozsvári professzorom klinikáján dolgoztam két évet, majd 2ooo-ben Piliscsabán férjhez mentem. Azután Budapesten és Pilisvörösváron dolgoztam a szakmában.

Hallottam, hogy biológus férjeden kívül laborgép is segíti a munkádat.

Igen, megkönnyíti a diagnózist, azonnal megmutatja a kért adatokat a vérből, így a leghatékonyabb kezelés irányába lehet elindulni. Az Unióban már ez a gyakorlat, az állatorvosok nem függenek külső labortól.

Hogy tetszik a község, a környék, hogy érzed itt magad?

Egyre jobban. Nagyon barátságosak és kedvesek a csabaiak és a környékbeli emberek. Eddig sok segítséget kaptam tőlük. Igyekszem viszonozni, és mindent megteszek állataik egészségéért.

Megjelent a Pilisi Polgár 2003 szeptemberi számában
   


Netkorzo Online Bt.
Copyright 2006